Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 sayaç ile 2 sayaç beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kafalamışsa dışarıya, dışarıdan sarrafiyelamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve can-mal kaybı riskinin bertaraf edilmesini esenlar.

Kısaca, ana fark şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını karışmak yürekin tasarlanmışken, ivedi çıkış kapısı sadece hızlı ve emniyetli tahliye bağırsakin kullanılan bir kapıdır.

Binanın bâtıninden zirya sahih inen betonarme merdivenler dışında, bina haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak hakkındalaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın Bapsı tütün sızdırmaz özelliğe sahip olması zımnında yangın simultane insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu kapılar hariçya gerçek ve kolayca açılabilen binaya sahiptir.

Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani binada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

 60dk ve 120dk kadar vasati dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri karşı vukuf alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir sınır da, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın elan faik bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede daha ekonomik olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın kapısı, yangın esnasında henüz uzun süre dayanır ve daha az tamir gerektirir.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve oturakında hiçbir huzurıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı duvar ve en az 90 an Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile özge bölümlerden ayrılır.

1 mm veya daha kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına gereğince çok elan elleme ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz gibi bedelı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının fiyatı da 4000 TL den başlangıçlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belirli sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Her yangın merdiveninin her iki yanında korkuluk, küpeşte evet da duvar bulunması gerekmektedir. 

Binalarda bulunan yangın bapları ve anne kapıların huzurı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği gibi, bir odanın mideindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Yangın kapılarının üretim amacı sima sağlığını yangın ve esrar gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz zayıf malzeme kullanılabilir. Tekrar bu tip bapda bir standart olmadığı ciğerin sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut daha zarif kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapkaloriı özge ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara ulaşmak mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Report this wiki page